De Rolex Challenge Tour Grand Final, ondersteund door The R&A, keert in 2022 terug naar Club de Golf Alcanada, nadat het evenement eerder in 2019 daar voor het laatst werd gehouden. De Italiaan Francesco Laporta won toen de Rolex Grand Final en de Road to Mallorca Ranking.

Het laatste evenement van het Road to Mallorca-schema van dit jaar vindt plaats van 3-6 november 2022 en waar de spelers hopelijk een van de felbegeerde 20 DP World Tour-kaarten voor 2023 verdienen.

De European Challenge Tour heeft historisch gezien een overvloed aan golfsterren voortgebracht, waaronder de Ryder Cup-kapitein Thomas Bjørn van 2018, de Open-kampioen van 2016 Henrik Stenson en tweevoudig Ryder Cup-speler Tommy Fleetwood.

De prachtige Alcanada-baan, gelegen in het noorden van het Balearen-eiland Mallorca, meet 6.499 meter en biedt een opvallend uitzicht op de vuurtoren in de baai van Alcúdia. De kustlay-out, tussen de heuvels en bossen, is ontworpen door Robert Trent Jones Jr.

Kristoff Both, Golfdirecteur van Club de Golf Alcanada, zei: “We zijn absoluut verheugd om in 2022 opnieuw de Rolex Challenge Tour Grand Final te mogen organiseren, ondersteund door The R&A. Het was een enorm succes de eerste keer te mogen verwelkomen.

“De baan ziet er het hele jaar schitterend uit en we weten dat dit in november 2022 hetzelfde zal zijn en zodat we het best mogelijke golf van de getalenteerde spelers kunnen zien. We bedanken de European Challenge Tour voor de eer om weer zo’n evenement te mogen organiseren!”

De Challenge Tour