Cameron Smith heeft ook na de tweede ronde van het Sentry Tournament of Champions in Hawaï de leiding. De Australiër wist met 17-onder het oude record van Ernie Els te evenaren en heeft nu drie slagen voorsprong op Jon Rahm en Daniel Berger.

De Australiër Smith wist op vrijdag met een negen-onder-par 64 binnen te komen en dat na zijn openingsronde van 65 slagen op de Plantation Course in Kapalua. Dat bracht hem op een score van 17 onder en 129 slagen, wat overeenkomt met het 36-holes record van de Zuid-Afrikaanse Ernie Els in 2003.

Tijdens het opwarmen op de range had Smith er geen goed gevoel bij. “Ik raakte ze niet lekker en dat was best frustrerend. De bogeys op 1 en 2 waren een resultaat van die negatieve gedachte die ik in de baan meenam, gelukkig toen ik mijn eagle op de vijfde maakte kon ik dat loslaten”.

In totaal sloot Smith de dag af met negen birdies, waarvan zes op de tweede negen.

Rahm wist met een tweede bogey-vrije ronde van 66 slagen de gedeelde tweede plaats met14 onder vast te houden. Als de Spanjaard het toernooi op de eerste of tweede plaats weet te eindigen zal hij Collin Morikawa van de nummer 1 plek in de Official World Golf Ranking kunnen afhouden.

Berger evenaarde Rahm’s 66, mede door de eagle op de par-vijf 15e. Hij speelde de eerste twee ronden samen met Smith.

Patrick Cantlay, die een bogey-vrije ronde van 67 slagen wist te maken, staat nu alleen op de vierde plaats met 13 onder. Hideki Matsuyama maakte een sprong in het klassement met vier rechte birdies op de holes 13 tot 16. Hij kwam met 65 slagen van de baan en is nu gedeeld vijfde met 12 onder samen met Sung-jae Im (67).

Andere lage scores in het deelnemersveld van 38 man op vrijdag waren Sam Burns (64), Seamus Power (65) en Si-woo Kim met 65 slagen, die elk op 10 onder staan.

Cameron Smith pakt de leiding in Hawaï

Live scoring