Wie steun jij bij het Ladies Irish Open in 2022? 

Na een onderbreking van niet minder dan 10 jaar keert het populaire Ladies Irish Open evenement terug op de kalender. Mark Kennelly, de CEO van Golf Ireland kondigde het nieuws aan op 23 december 2021 en het spreekt vanzelf dat hij enthousiast is. Vraag niet te snel wat wij met Ierland te maken hebben; dit toernooi is namelijk een onderdeel van de Ladies European Tour professionele golftour, de tegenhanger van de Europese PGA Tour voor mannen. Omcirkel dus met een dikke rode stift 22 tot 25 september 2022 op je kalender om deze grootse krachtmeting op de green zeker niet te missen. 

 Een winnaar ondersteunen 

 Er is veel veranderd in de afgelopen 10 jaar. Het vrouwengolf heeft nu een veel grotere bekendheid dan in 2012. Vooral wedden op golf is populairder geworden dankzij alle online sites waar je sportweddenschappen kunt afsluiten. Een paar verleidelijke promo’s in de aanloop naar het evenement zitten er zeker in. Geld inzetten op het verloop of de eindstand van een sportieve krachtmeting maakt het voor jou extra spannend, maar tegelijkertijd geef je je favoriet indirect ook ondersteuning. 

 Overzicht van het toernooi  

 Hoewel er nog weinig bekend is over het event wist Kennelly toch al te vertellen dat het seizoen 2022 van de Ladies European Tour het grootste aantal toernooien en prijzengeld zal kennen in de 44-jarige geschiedenis van de organisatie. Bovendien zal een minimum van €24,5 miljoen worden uitgeloofd in 31 evenementen. Daarmee komt de totale jaarlijkse prijzenpot 4,5 miljoen euro hoger dan in 2021 en 13 miljoen euro meer dan in 2019. Ook over de locatie liet Kennelly nog niets los, maar insiders tippen op het vijfsterren Dromoland Castle in Co Clare. 

 Winnaars uit het verleden en gedenkwaardige momenten 

 Het initiatief zal zonder twijfel vele jonge meisjes inspireren om golf te proberen. De laatste winnares, de Schotse Catriona Matthew, dateert tenslotte van 2012. Zij versloeg toen titelverdedigster Suzann Pettersen, die ook in 2008 de winst op haar naam mocht schrijven. Ook Laura Davies won het toernooi twee maal. De meest succesvolle speelster van het Ladies Irish Open is echter viervoudig winnares Sophie Gustafson. 

 Wie mogen we verwachten? 

 Welke van de genoemde dames zullen we zien aantreden in september? Het lijkt ons evident dat Catriona Matthew deze kans niet zal laten voorbij schieten. Ze heeft de afgelopen 10 jaar een pak ervaring opgedaan en meerdere overwinningen op haar naam gezet. Misschien zien we wel enkele andere succesvolle Solheim cupsters zoals de Zweedse speelsters Annika Sörenstam, Carin Koch en Liselotte Neumann. 

 De Ierse Leona Maguire liet alvast weten dat ze blij was te horen dat de Women’s Irish Open terugkeert. De 27-jarige professionele golfster en momenteel nummer 43 van de wereld had de afgelopen jaren al vaker gepleit voor de heropleving van het toernooi. Het evenement weliswaar samen met het Walmart NW Arkansas Championship op de LPGA Tour, maar we hebben een sterk vermoeden dat we weten wat ze zal kiezen.