Uit nieuwe onderzoekscijfers die zijn onthuld door The R&A en Sports Marketing Surveys (SMS) blijkt dat golf sinds 2016 wereldwijd aanzienlijk in populariteit is toegenomen en dat met meer dan vijf en een half miljoen extra golfers die de sport beoefenen.

Het totale aantal golfers wereldwijd is gestegen van 61 miljoen tot 66,6 miljoen in een groeiperiode van vijf jaar en overtrof het vorige hoge cijfer van 61,6 miljoen dat in 2012 werd vastgesteld. De maatstaf omvat clubleden en onafhankelijke golfers die geen lid zijn van negen of 18 holes en gebruikers van driving-ranges.

“De nieuwe cijfers zijn zeer bemoedigend, maar we moeten als sport samenwerken om deze kans optimaal te benutten door mensen te behouden die zijn teruggekeerd naar golf of het voor het eerst hebben geprobeerd. We kunnen dit bereiken door een verscheidenheid aan aantrekkelijke en flexibele opties aan te bieden die golfers aanmoedigen om regelmatiger te spelen en te genieten van de vele gezondheids- en welzijnsvoordelen met familie en vrienden.”

De regio’s met de grootste stijgingen zijn onder meer Azië (20,9 miljoen naa 23,3 miljoen); Europa (7,9 miljoen naar 10,6 miljoen, grotendeels gedreven door Groot-Brittannië en Ierland 3,6 miljoen tot 5,7 miljoen) en Noord-Amerika (29,9 miljoen naar 30,6 miljoen).

De onderzoekscijfers geven aan dat de groeitrend begon vóór Covid-19 en vervolgens versnelde tijdens de pandemie toen de populariteit van golf toenam doordat golfers in staat waren om sociaal afstand te nemen in een veilige buitenomgeving en actief te blijven om hun fysieke en mentale gezondheid te verbeteren.