13 december 2021, Riyad, Saoedi-Arabië: De toonaangevende Saoedische amateurgolfer Faisal Salhab werd dit weekend gekroond tot kampioen van de zesde editie van de Saudi Open. Bij het in ontvangst nemen van zijn trofee, tijdens een speciale prijsuitreiking georganiseerd door Golf Saudi en de Saudi Golf Federation en Riyadh Golf Club, eindigde Salhab met kop en schouders voor zijn medeconcurrenten door een algemene score van 205 (11 onder par) te behalen over drie ronden.

Het toernooi stond open voor alle professionele en amateurgolfspelers in het Midden-Oosten en Noord-Afrika die zijn geregistreerd bij een golfclub en zagen 88 spelers uit meer dan 27 landen in het weekend strijden. Aan het einde van dag twee werd er een cut gehouden, waarvan 60 spelers doorgingen en plaatste voor de laatste ronde.

Met zoveel op het spel en een speler van het Saudi National Team in de mix vanaf het allereerste begin van het toernooi, zorgde de Saudi Open al snel voor lokale opwinding. Vooral toen Salhab aan het einde van dag twee het baanrecord op Riyadh Golf Club brak met een score van 66 (zes onder par). Als resultaat van zijn optredens in het weekend werd Salhab niet alleen gekroond tot winnaar van zijn amateurcategorie, maar ook de overall winnaar van de Saudi Open zelf, waarbij hij ook verschillende professionele golfers versloeg.

De CEO van het Olympisch Comité, Abdulaziz Al-Anezi, en de uitvoerend directeur van de Saoedische Golffederatie, Muhammad Al-Issa, overhandigden Salhab de trofee in het bijzijn van delegaties van de Saoedische Golffederatie, Golf Saudi en het Ministerie van Sport, met de assistent-minister van Sport, Dr. Rajaa Allah Al-Selmy ook aanwezig.

Salhab was niet de enige speler van het Saoedische nationale team die goed presteerde, achter hem op de tweede plaats stond de huidige leidende amateur van het Koninkrijk Saud Al Sharif die op de tweede plaats eindigde met een algemene score van 210 slagen, naast de Spanjaard Gabriel Sanz en Qatari Ali Al-Shahrani .

Salhab kon nauwelijks geloven wat hij had bereikt en was opgetogen bij het vooruitzicht om terug te keren naar de Saudi International powered by SoftBank Investment Advisers van februari volgend jaar, samen met enkele van de allerbeste professionele spelers ter wereld, en zei: “Het is een grote eer om deze titel te winnen, vooral in het licht van de geweldige concurrentie en het hoge concurrentieniveau van de golfers van dit weekend, wat deze prestatie voor mij nog extra speciaal maakt.”

Met betrekking tot het verbreken van het baanrecord bij de Riyadh Golf Club, merkte Salhab op: “Dit is allemaal te danken aan de voortdurende steun die de spelers van het nationale team ontvangen, of dat nu van de Saudi Golf Federation of Golf Saudi is, hun steun vergroot onze kansen om te presteren naar de beste van onze mogelijkheden. Een speciale dank gaat ook uit naar het agronomieteam van Golf Saudi, dat de baan hier bij Riyadh Golf Club ongelooflijk goed heeft voorbereid. Ten slotte was het fantastisch om te zien dat zoveel andere spelers uit het Midden-Oosten naar Riyad kwamen om te strijden, wat de reputatie van de Saudi Open onderstreept.”

Mohammed Al-Issa, Executive Manager van de Saudi Golf Federation, zei: “We hebben de afgelopen drie dagen een aantal opmerkelijke prestaties gezien. De grote concentratie en focus van de spelers hebben bijgedragen aan een ongelooflijk spannende competitie. We zijn natuurlijk verheugd over Faisal’s overwinning, die de grote vooruitgang bevestigt die het Saoedische nationale team de afgelopen jaren heeft gemaakt. We willen dat onze spelers in 2022 trofeeën blijven winnen, en we zullen de voortgang van Faisal nauwlettend volgen tijdens de Saudi International van volgend jaar en we zijn nu al enthousiast over het hosten van de zevende editie van de Saudi Open en om al onze concurrenten opnieuw te verwelkomen in het Koninkrijk.”

De Saudi Open maakt deel uit van een reeks evenementen die Golf Saudi jaarlijks organiseert om het bewustzijn van het spel in het Koninkrijk te vergroten en om toekomstig talent van eigen bodem te ontwikkelen. Door dergelijke evenementen te houden, wil Golf Saudi het aantal golfers in het hele Koninkrijk binnen alle leeftijdsgroepen en demografische groepen vergroten. Door samen te werken met andere sportfederaties en het Ministerie van Sport, wil Golf Saudi, de commerciële ontwikkelingstak van de Saudische Golffederatie, het bredere voordeel van sportdeelname in het algemeen onderstrepen als onderdeel van Saudi-Arabië’s vooruitgang in de richting van zijn Vision 2030-doelen om de levenskwaliteit van haar burgers verbeteren.