Terwijl de European Tour zijn toernooien op hold had gezet in Zuid-Afrika vanwege de uitbraak van het Omicron corona virus, werd als onderdeel van de Sunshine Tour het SA Open Championship gespeeld met twee Nederlandse deelnemers erin en wel Lars van Meijel (foto) en Darius van Driel. Zij besloten na het cancelen van wat toernooien in Afrika door de European Tour toch daar te blijven en te spelen.

Op de Gary Player Country Club eindigde Van Meijel met 70, 70, 72 en opnieuw 70 slagen op 6-onder en daarmee deelde hij de 14e plaats. Van Driel werd met 73, 70, 76 en 69 slagen met par gedeeld 39e. In de ronde van 76 slagen op de derde dag zat een 10 op de 18e een par 5 opmerkelijk op de laatste dag wist hij op dezelfde hole een eagle te maken!

De wedstrijd werd gewonnen door de Zuid-Afrikaan Daniel van Tonder met een eindscore van 16-onder par. De nummer 151 van de wereld eindigde met 1 slag van zijn landgenoot Oliver Bekker. Het prijzengeld in Zuid-Afrika was niet echt enorm te noemen, zo verdiende de winnaar net geen 80.000 dollar en de Nederlanders kregen een cheque van 6850 en 3300 euro.