Een gedeelde 57e plaats voor de Nederlanders in het Joburg Open. Met een eindscore na 36 holes, de toernooiorganisatie besloot om het toernooi in te korten vanwege het slechte weer en de corona maatregen, eindigden Daan Huizing, Lars van Meijel en Darius van Driel allemaal met 1-over par het toernooi.

Het openingsevenement van het DP World Tour-seizoen 2022 was al eerder teruggebracht tot 54 holes om de niet-Zuid-Afrikaanse ingezeten spelers en caddies terug te laten keren naar hun thuisland, met de internationale reisbeperkingen die waren opgelegd na de opkomst van een nieuwe COVID-19-variant.

Thuisfavoriet Lawrence had zijn laagste DP World Tour-ronde op dag één en twee geëvenaard, met een twee keer een ronde van 65 slagen die hem het weekend instuurden op de Randpark Golf Club met 12-onder en met een voorsprong van vier slagen.

Door de weersvertragingen in de eerste twee dagen moest de tweede ronde op zaterdagochtend worden voltooid, maar toen de rest van het veld hun ronde hadden voltooid, had Lawrence nog steeds vier slagen voorsprong.

Een bogey op de eerste verkleinde zijn voorsprong, maar om 12.12 uur brak er gevaarlijker weer uit en zonder uitzicht op het voltooien van het spel op dag de derde dag bepaalde de organisatie dat het toernooi werd ingekort tot 36 holes.

Lawrence’s landgenoot de Zuid-Afrikaan Zander Lombard eindigde tweedemet acht onder en een schot uit de buurt van een andere Zuid-Afrikaan Shaun Norris en de Engelsman Ashley Chesters.

De overwinning geeft Lawrence, Lombard en Chesters ook een plaats in het deelnemersveld voor het 150e Open Championship dat in juli 2022 wordt gespeeld.