Een voorlopige 43e, 68e en 90e plaats na de eerste ronde van het Joburg Open in Zuid-Afrika. Van de drie Nederlanders heeft Darius van Driel (foto) de beste papieren om de cut te halen. De 32-jarige ging in par rond maar moet wel even worden opgemerkt dat hij in zijn eerste 9 holes, hij startte vanaf hole 10, twee dubbel bogeys maakte en slechts 1 birdie. Met 4 birdies en een bogey in zijn tweede 9 hield hij zijn score op par maar dat had net zo goed dus 4-onder kunnen zijn.

Lars van Meijel had een dag van veel up-en-downs met 17 holes in par en een bogey. Zijn +1 bracht hem op de 68e plaats. Daan Huizing die zijn opwachting maakte op de European Tour na 20e te zijn geworden in de algemene ranking van de Challenge Tour had met +2 ook niet de ronde waar hij op gehoopt had. Met vijf bogeys en drie birdies eindigde hij zijn dag.

Het toernooi kent twee leiders te weten Angel Hidalgo en Thriston Lawrence. De 23-jarige Spanjaard en de 24-jarig Zuid-Afrikaan staan op 6-onder maar Lawerence moet nog een hole uit spelen net als veel andere spelers die ook nog niet konden finishen. 

De wedstrijd is ook een kwalificatie voor het 150e Open dat later dit jaar gespeeld wordt.