Colin Morikawa behaalt zijn derde overwinning in het European Tour-seizoen en claimt daarmee ook de historische Race to Dubai-overwinning; Rory McIlroy eindigde op een gedeelde zesde plaats na een twee-over 74 op de laatste dag!

De nummer 2 van de wereld maakte een achterstand van drie slagen ongedaan op een vermakelijke laatste dag op de Jumeriah Golf Estates door met een zes-onder (66 slagen) en daarmee een bogey vrij weekend het toernooi op 17-onder par af te sluiten.

Morikawa maakte een birdie op vijf van zijn laatste zeven holes om het achtervolgende peloton te ontwijken en eindigde deze week op 17-onder, waarbij titelverdediger Matt Fitzpatrick de tweede plek deelde naast Alexander Bjork.

De linkshandige Robert MacIntyre en Nicolai Højgaard eindigden vier slagen achterop en werden gedeeld vierde. Rory McIlroy ging redelijk goed van start maar op drie van zijn laatste vier holes maakte hij een bogey om uiteindelijk met 12-onder op 5 slagen afstand van de winnaar te eindigen.

Fitzpatrick begon met een achterstand van zes slagen maar bestormde het klassement toen hij opende met back-to-back birdies en vervolgens drie opeenvolgende holes, 6, 7 en 8 opnieuw birdie te maken. De drie birdies en twee bogeys in zijn tweede negen holes liet hem uiteindelijk met 66 slagen zijn ronde eindigen.

MacIntyre liet drie slagen vallen in twee holes, 12 en 13 waar hij een dubbel en bogey maakte. De 25-jarige kwam goed terug met birdies op 15 en 16, maakte bogey op 17 maar sloot zijn ronde af met een birdie.

Naast McIlroy eindigden Ian Poulter en Dean Burmester eveneens op de gedeelde zesde plaats terwijl zijn medespeler Sam Horsfield met dezelfde score binnen kwam en daarmee eindigde op een gedeelde negende plaats op 11 onder.

Morikawa werd de eerste Amerikaan die de Race to Dubai wist te winnen. Met zijn overwinning verdiende hij ruim 2.6 miljoen. De nummers twee Bork en Fitzpatrick kregen een cheque van ruim 776.000 euro.