Bryson DeChambeau en Brooks Koepka hebben al meer dan een jaar ruzie en de twee wilde het in een wedstrijd tegen elkaar opnemen. Het werd een liefdadigheidswedstrijd in Las Vegas die in het voordeel van Koepka afgesloten werd.

“Ik ga niet liegen. Ik wilde hem gewoon een pak slaag geven”, liet Koekpa weten en met een 4&3 overwinning werd dat ook waarheid. Koepka domineerde zijn rivaal DeChambeau in een 12-holes versie van The Match in Las Vegas.

Koepka sloeg een wereld bal op hole 2 om deze te winnen en bereikte een voorsprong van drie up met verdere birdies op de vijfde en zesde en zag vervolgens hoe DeChambeau een gemakkelijke birdie-putt miste op de achtste om op te schuiven naar vier up met nog vier te spelen. DeChambeau miste nog een putt op de negende en gaf op, hoewel de officiële scorekaart aantoonde dat de hole gehalveerd.

Op de vraag aan Koepka of hij nu naast DeChambeau wil spelen reageerde deze met: “nee, ik ben goed” wat hij daar nu precies mee bedoelde blijft onduidelijk.