Guido Migliozzi toonde zijn kwaliteiten als potentiële kandidaat voor Europa’s volgende Ryder Cup treffen met een verbluffende prestatie om een ​​dramatische overwinning te behalen in het Cazoo Open de France.

De Italiaan wist een achterstand van vijf slagen ongedaan te maken tijdens een spannende laatste ronde op Le Golf National, waarbij hij negen birdies maakte voor een ronde van de dag met 62 slagen om zo zijn ​​derde DP World Tour titel te winnen en zijn eerste weer sinds 2019.

Darius van Driel eindigde in Frankrijk op de gedeelde 45e plaat. Zijn eindscore werd par en als prijzengeld kreeg hij toch nog ruim 16.000 euro mee. Eerder misten Daan Huizing en Wil Besseling de cut in het toernooi

Rasmus Hojgaard, die gedurende het toernooi de leiding had, moest nu genoegen nemen met een tweede plaats.

Thomas Pieters, George Coetzee en Paul Barjon eindigden op vijf slagen afstand van de winnaar gedeeld derde. De winnaar van de DS Automobiles Italian Open van vorige week, Robert MacIntyre, eindigde in de groep gedeelde achtste.
Migliozzi begon de laatste dag op zeven onder, maar bestormde het klassement met vijf opeenvolgende birdies vanaf de zesde hole. Met opnieuw een serie van drie birdies vanaf de 13e nam hij kortstondig de leiding.

Coetzee en Hojgaard maakten allebei gebruik van de par-vijf 14e om er een gelijks te komen, waar Thomas Pieters een twee meter lange putt voor eagle maakte om hem binnen één slag van de leiding te brengen.

Pieters vond vervolgens het water met zijn en maakte een dubbel bogey, waarbij Coetzee twee ballen de hindernis insloeg en een triple bogey maakte. Hojgaard had een twee putt voor par en bleef naast Migliozzi staan op 15 onder.

Migliozzi ging op de 18e over het water naar de 18e en maakte birdie om de solo-lead te heroveren, wat uiteindelijk genoeg was voor de overwinning toen Hojgaard er niet in slaagde om een chip-in birdie te maken om de wedstrijd te verlengen.

Het DP World Tour seizoen gaat nu naar Schotland voor het Alfred Dunhill Link Championship.