Wat een prestatie van de Nederlanders in Italie en wel in de eerste fase van de Europese Qualiying school. Er deden er vijf mee en er hebben zich vier een fase verder gespeeld. Helaas viel als enige Koen Kouwenaar af, hij had helaas een slag teveel.

Lars Keunen en Davey Porsius eindigden als gedeeld winnaar in het toernooi. De twee deelden deze plek met de Amerikaan Dan Erikson met een eindresultaat van 20-onder par en een vierde plek.

Floris de Haas, een lange tijd de beste Nederlander in het toernooi, deed het voorzichtig aan, hij wilde geen fouten maken en plaatste zich ook eenvoudig met een eindscore van 19-onder par. De laatste plek voor de Nederlanders ging naar Vince van Veen, hij eindigde met 12-onder op de gedeelde 18e plaats.

De vier krijgen hopelijk nog wat gezelschap, want nog meer Nederlanders zullen in de aankomende kwalificatiewedstrijden meespelen en misschien zullen wij hun ook in november terug zien.

Q-School: Floris de Haas pakt de leiding in Italië de andere Nederlanders ook door!