De Nederlanders Daan Huizing, Wil Besseling en Darius van Driel kenden een niet al te best start in het Cazoo Open de France. Op de golfbaan van Le Golf National, waar een tijdje geleden nog de Ryder Cup werd gespeeld, was het Van Driel die met +2 als beste van de drie het toernooi begon. Huizing en Besseling lieten allebei een ronde van +5 noteren. De Nederlanders kwamen daardoor op de gedeelde 96e en 141e plek terecht.

Van Driel bracht zijn score op +2 door de dubbel bogey op de 18e waar hij twee keer het water vond. Zijn afslag ging links het meer in, hij probeerde toen de green te halen maar deze was te kort en ging weer het water in.

Besseling had zelfs twee dubbel bogeys in zijn ronde. De eerste maakte hij op de 7e waar hij zijn bal links in de problemen sloeg en daar niet goed uit kwam, zijn tweede dubbel maakte hij op de 12e waar hij nu rechts in de problemen kwam.

Rasmus Højgaard (foto) evenaarde het baanrecord op Le Golf National nadat hij met tien birdies en een bogey zijn eerste ronde met 62 slagen had geëindigd. De Deen nam daardoor met twee slagen voorsprong de leiding.

De drievoudig winnaar op de DP World Tour wist met zes birdies en een eenzame bogey zijn eerste negen holes te eindigen en maakte op de tweede negen nog eens vier birdies.

De Zweed Alexander Björk staat alleen op de tweede plaats op zeven onder na zeven birdies in een bogey vrije ronde van 64 slagen.

Paul Barjon is nog een schot verder terug en staat derde in het klassement nadat de ochtend starter tekende voor een ronde van 65 slagen om de dag af te sluiten als de leidende Fransman.