Het was een andere ronde dan op de eerste dag maar Joost Luiten hield stand en eindigde hem met 71 slagen. Slechts 1 birdies en 1 bogey stonden er op zijn kaart maar gelukkig wist de 36-jarige Nederlander met 66 slagen op de eerste dag (-5) het verschil te maken.

Wil Besseling moet nog drie holes en zal daar minimaal drie birdies en of een birdie en een eagle moeten maken. Het was opnieuw hole 7 waar hij de mist inging. Op deze par 3 sloeg Besseling zijn bal te ver en teveel naar links waardoor deze het water ging. Na een drop pitch en twee putts had had een dubbel bogey. Gelukkig wist hij direct met drie birdies deze weg te werken maar met +4 voor het toernooi zal hij er drie slagen vanaf moeten halen wil hij doorgaan naar het weekend.

Voor Daan Huizing is het toernooi zo wie zo voorbij. Hij opende nog met 70 slagen in het toernooi maar wist op de tweede dag naast 5 bogeys geen birdies of beter te maken. Zijn eindscore werd +4 en de cut komt hoogstwaarschijnlijk op +1.

Rory McIlroy wist Matt Fitzpatrick te passeren in de top van het 2022 DS Automobiles Italian Open klassement. Hij wist met het kleine beetje licht op vrijdagavond zijn ​​tweede ronde in 66 te voltooien.

De nummer twee van de wereld speelde de 18e toen de toeter ging die de spelers waarschuwde dat het spel was opgeschort vanwege het afnemende licht, maar hij koos ervoor om toch zijn ronde te eindigen en maakte zijn birdie-putt om naar negen onder par te gaan en een met een slag voorsprong op Fitzpatrick de leiding te nemen.

Fitzpatrick, produceerde een tweede ronde van 69 slagen met vijf opeenvolgende birdies om op acht onder te komen.

Tom Lewis staat alleen op de derde plaats met zeven onder na het maken van acht birdies en twee bogeys in zijn tweede ronde van 65 slagen.

Europa’s Ryder Cup aanvoerder Luke Donald had opzich een super tweede ronde alleen de triple op de 16e verpeste veel. Wat was er gebeurd? Donald had zijn bal links in de hoge rough geslagen en een spotter had hem gezien. Echter toen hij zijn bal geslagen had bleek het de verkeerde te zijn. Toch wist de 44-jarige zijn ronde in 68 slagen te eindigen en staat hij samen met onder andere Luiten gedeeld vijfde.

Gaat Joost Luiten de leiding pakken in Italië?