Joohyung “Tom” Kim begon het Wyndham Championship met een viervoudige bogey op zijn eerste hole en had er geen enkel probleem mee. Hij wist toen zijn eerste ronde met 67 slagen te eindigen en op de tweede dag ging hij rond in 64 slagen dat hem op de gedeelde eerste plaats bracht.

Kim was al verzekerd van een PGA Tour-kaart voor volgend seizoen en overwon zijn moeilijke start met een 6-onder op vrijdag, wat hem een ​​deel van de leiding opleverde met Brandon Wu en Ryan Moore in het laatste PGA Tour evenement van het reguliere seizoen.

Kim, een 20-jarige Zuid-Koreaan, moet winnen op de Sedgefield Country Club om zich te kwalificeren voor de FedEx Cup-play-offs, omdat hij pas in september, wanneer het nieuwe seizoen begint, als PGA Tour-lid werd beschouwd. Hij voelt geen extra druk om het voor elkaar te krijgen. Gezien waar hij een maand geleden was is Kim blij te zijn waar hij nu is.

Kim eindigde als derde in de Scottish Open,haalde de cut in The Open en het 3M Open en eindigde vorige week als zevende in de Rocket Mortgage Classic. Dat leverde hem genoeg punten op om volgend jaar verzekerd te zijn van een kaart. En zoals hij in twee dagen heeft laten zien, kost het hem niet veel om deze trein te stoppen.

Hij gebruikte acht slagen voor zijn eerste hole op donderdag maar sindsdien maakte Kim 14 birdies en bereikte zo zijn 9-onder samen met Wu (67) en Moore (67).

“Als je me gisteren na de eerste hole had verteld waar ik na twee dagen zou staan, had ik je verbaasd aangekeken, maar ik ben zo blij”, zei Kim.

“Het was gewoon een slechte hole” zei hij. “Ik zei tegen mezelf: ‘Weet je wat? Ik heb genoeg holes om mijn score terug te brengen als ik maar goed speel op mijn volgende 35 holes.’ En dat is precies wat ik deed. Ik speelde beter dan ik dacht dat ik zou doen, dus het is een bonus.”

John Huh, die opende met een 61, had nu 10 slagen meer nodig en zakte daardoor naar de gedeelde vierde plek.

Slechts een handvol spelers kon hun tweede ronde niet uitspelen door het slecht weer maar dat zal niet veel in het klassement veranderen. Zij zullen op zaterdagochtend eerst hun tweede ronde moeten uitspelen voordat zij aan hun derde kunnen beginnen.

PGA Tour: John Huh leidt in Wyndham Championship na beste ronde in zijn carrière