Op het momentum van zijn comeback-overwinning in het 3M Open van vorige week in Minnesota, speelde Tony Finau het meest onberispelijke golf van zijn carrière en claimde zondag de Rocket Mortgage Classic voor zijn derde PGA Tour-overwinning in zijn laatste 25 starts.

Een afsluitende vijf-onder met 67 slagen op Detroit Golf Club stelde de inwoner van Utah in staat om met vijf slagen verschil op het trio Patrick Cantlay en rookies Cameron Young en Taylor Pendrith het toernooi te winnen.

In de afgelopen twee weken was de beroemde sympathieke 32-jarige Finau meedogenloos tegen zijn collega’s. Dit keer won hij met 26-onder par de wedstrijd, 26-onder par!

Ondanks dat hij vers van een indrukwekkende overwinning was, had Finau het gevoel dat hij deze week nog iets te bewijzen had. Missie volbracht. Eigenlijk heeft hij twee missies volbracht, want een van zijn doelen dit seizoen was om meerdere overwinningen te behalen.

Cantlay, de verdedigende FedEx Cup-kampioen, maakte een vroege run met vijf birdies in zijn eerste acht holes voor een ronde van zes-onder (66 slagen) en 21-onder terwijl Young op vier van zijn laatste zes holes een birdie maakte voor een 68 en Pendrith niet verder kwam dan een ronde van 72 slagen.

Finau verdiende met zijn overwinning ruim 1.5 miljoen en klom in de FedExCup ranking naar de zevende plaats. De leider daar is Scottie Scheffler met 4 overwinningen.