La Gomera, 14 juli 2022 – De Nederlander Lars Keunen leidt na de eerste ronde van het Fred Olsen Alps de La Gomera 2022 met een 8-onder par 63. De Spanjaard Asier Aguirre Izcue, de Nederlander Vince Van Veen en de Franse amateur Julien Sale staan op de tweede plaats met 5-onder par. Slechts één verder terug en met 4-onder par delen de Spanjaad Enrique Marin Santander, de Italiaan Stefano Mazzoli en de Engelsman Ben Schmidt de vijfde plaats.

In het prachtige decor van de Canarische Eilanden begon de eerste ronde van de Fred.Olsen Alps de La Gomera 2022 op de prachtige Tecina Golf, op het eiland de la Gomera om 8.30 uur. La Gomera is het op een na kleinste hoofdeiland van de Canarische Eilanden. Dit is de 3e editie van het toernooi, waarbij de twee vorige evenementen in 2018 en 2019 werden gespeeld. Er waren perfecte weersomstandigheden die de spelers goede kansen gaven om te scoren, met een zonnige hemel, temperatuur boven 20s graden en een noordoostelijke wind van ongeveer 20 km /h.

De Nederlander Lars Keunen leidt het veld met een 8 onder par, 63. Zijn ronde van vandaag omvatte in totaal 9 birdies en 1 bogey. Hij eindigde zijn ronde op een zeer positieve manier en maakte 4 birdies in zijn laatste 4 holes. Lars heeft dit seizoen tot nu toe goed gespeeld en zijn meest recente finish was een gedeelde derde plaats vorige week in de 2022 Alps de Las Castillas. Na zijn ronde merkte hij op: “Mijn driver was vandaag erg solide. Nadat ik vorige week goed had gespeeld, voelde ik me goed om deze week in te gaan en ik ben erg blij met hoe het toernooi begon. Natuurlijk moet er nog veel golf gespeeld worden, maar het is een heel goed begin.” Lars zei ook dat “de golfbaan deze week geweldig is en de uitzichten ook erg mooi zijn, het maakt het allemaal een betere dag.”

Vince Van Veen, die de Goyer Golf & Country Club vertegenwoordigt, is de tweede speler met een 2e plaats op 5-onder par. Hij speelt het hele seizoen zeer constant met zijn meest recente top 10 finish op de Aravell Golf Open vorige maand. Na zijn 66 ​​in ronde 1, merkte Vince trots op hoe “mijn spel voelde vandaag goed, ik creëerde genoeg kansen, ook al had ik het gevoel dat ik wat slagen op de baan heb laten liggen en er zeker meer in zat. Ik heb hier eerder gespeeld, dus ik wist wat ik kon verwachten. Ik zou me graag op mijn eigen proces willen blijven concentreren en het zou natuurlijk leuk zijn om door te gaan met mijn goede spel.”

Koen Kouwenaar opende in het toernooi met een ronde van 69 slagen (-2) en deelt daarmee de 19e plaats.

Er staan ​​11 spelers op een gedeelde 8e plaats op 3-onder par, waaronder: Tom Vaillant (am), Oihan Guillamoundeguy en een andere Nederlander Davey Porsius.

Onder de 80 spelers die deze week strijden, vind je 67 professionals en 13 amateurs. Ze strijden om een ​​totaal prijzengeld van € 40.000 en 45.000 Order of Merit-punten. De toernooiwinnaar verdient €5.800 en 6.525 Order of Merit-punten

Ronde1 Leider Lars Keunen. Photo Credit: Sir Old Golfer Photography.