Het Big Green Egg Open kent op donderdag en vrijdag een echte showflight. De Nederlandse Pasqualle Coffa speelt samen met wereldtoppers Anna Nordqvist en Catriona Matthew.

Coffa, Nordqvist en Matthew slaan donderdagochtend af om 8.22 uur vanaf hole 10. Op vrijdag wordt het drietal om 12.52 uur verwacht op de tee van hole 1. Voor de 25-jarige Coffa zal het een prachtige ervaring zijn om te spelen met twee legendes in het vrouwengolf.

Twee legendes

Nordqvist (35) won drie majors, waaronder het Brits Open van vorig jaar, en speelde in zeven Solheim Cups. Vier keer zat de Zweedse in het winnende team. Matthew (52) was de laatste twee keer de winnende captain van het Europese Solheim Cup-team. De Schotse majorwinnares speelde daarvoor negen keer mee in de Solheim Cup.

De andere Nederlanders

Op de eerste twee dagen speelt de Nederlandse Romy Meekers in de flight voor die van Coffa, aan de zijde van Verena Gimmy en Sharna Dutrieux.

Zhen Bontan begint donderdag om 8.00 uur in de allereerste flight op hole 1. Amateurs Mayka Hoogeboom (9.17 uur) en Rosanne Boere (9.39 uur) slaan ook ’s ochtends af.

Donderdagmiddag is het de beurt aan de andere vijf Nederlandse vrouwen: Daphne van Houten (12.30 uur), Danique Stokmans (13.03 uur), Lynn van der Sluis (13.36 uur) en Anne-Sterre den Dunnen (13.47 uur).

Titelsponsor Big Green Egg

Big Green Egg is sinds 2020 partner van de NGF en ook titelsponsor van dit bijzondere vrouwengolftoernooi. “Wij spannen ons niet alleen in een goede partner te zijn voor de NGF, maar zeker ook voor dit toernooi omdat we talentontwikkeling en vrouwengolf een warm hart toedragen”, aldus Wessel Buddingh’ van Big Green Egg. “We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren, onder andere door culinaire hoogstandjes te laten zien op de Big Green Egg. We willen mensen graag laten genieten! Het toernooi past precies in onze doelstelling om met elkaar mooie herinneringen te maken. We simply love the green.”