Xander Schauffele eindigde zijn vierde ronde met een birdie op de 18e en zette daarmee voor het eerst zijn voorsprong van 54 holes om in een PGA Tour-overwinning. Sahith Theegala had een nachtmerrie op de 18e met een dubbel bogey waarmee hij een eventuele overwinning verpeste. 

Schauffele won het Travellers Championship 2022 uiteindelijk met twee slagen voorsprong op J.T. Poston en Theegala op de TPC River Highlands.

Deze overwinning markeerde Schauffele’s zesde PGA Tour-overwinning in zijn carrière en de eerste keer dat hij met succes een voorsprong van 54 holes had omgezet. Hij had een slag voorsprong toen hij op zondag zijn laatste ronde inging na rondes van 63, 63 en 67.

“Het is ongelooflijk”, zei Schauffele.

“Ik wist dat ik eventueel een birdie moest maken om in de play-off te komen en toen zag ik dat er een probleem was voor Sahith toen ik op de afslag stond. Toen wist ik dat ik die fairway moest raken en een par of beter moest maken voor de overwinning.”

Het probleem waar Schauffele naar verwees was Theegala’s laatste hole. De 24-jarige Amerikaan had een deel van de leiding na 16 holes en toen hij een birdie maakte op de 17e stond hij ​​zelfs op een slag voor op Schauffele.

Maar Theegala zou een nachtmerrie hebben op de 18e. Hij had zijn bal in de fairwaybunker geslagen en kwam daar met zijn eerste poging niet uit. Zijn bogey-putt lipte vervolgens uit de hole en hij maakte daar een dubbel bogey, waardoor Schauffele weer op voorsprong kwam.

Schauffele zou zelf niet zo’n drama hebben, aangezien zijn laatste tee-shot op de fairway belandde en hij in staat was een birdie te noteren om daarmee zijn overwinning te bezegelen.

Rory McIlroy eindigde zijn toernooi met negen onder par en werd 19e. Hij noteerde een laatste ronde van 67, waaronder vijf birdies en twee bogeys.

Travelers Championship: Xander Schauffele leidt en Rory McIlroy zakt nog verder weg!