De Nederlanders hebben na de derde ronde geen progressie kunnen maken in het British Masters in Engeland. Daan Huizing (foto) zakte naar de gedeelde 30e plaats na 74 slagen op zaterdag maar bleef met 2-onder de hoogst genoteerde Nederlander in het toernooi.

Joost Luiten kwam ondanks een eagle op een par 4 met 73 slagen van de golfbaan The Belfry en staat nu met 1-onder gedeeld 39e. De 36-jarige stond op een gegeven moment op +6 maar maakte toen een eagle na een goede drive waar hij zijn tweede in de cup zag verdwijnen. De drie birdies erna zorgden er uiteindelijk voor dat hij in slechts in 1-over zijn ronde eindigde.

Darius van Driel zakte ook een stukje in het klassement. Mede door de dubbel bogey op de 8e waar zijn afslag het water vond ging hij rond in 75 slagen en met +2 voor het toernooi staat hij nu gedeeld 57e.

De 32-jarige Thorbjorn Olesen nam de leiding in het toernooi. De 32-jarige Deen kwam met 69 slagen van de golfbaan en bracht daarmee zijn totaal op 11-onder par. 

Op drie slagen staat de Duitser Hurley Long en Marcus Armitage. Long had 73 slagen op zaterdag en Armitage had er 70. 

De laagste ronde van de dag kwam op naam van Chase Hanna met 66 slagen. De 27-jarige Amerikaan maakte zes birdies en geen enkele bogey of erger. Met 7-onder deelt hij nu de vierde plaats.     

Huizing met Luiten en Van Driel door in Engeland