Dat de golfbaan van de PGA Catalunya geen makkelijke golfbaan is bleek wel uit de scores. Na de tweede ronde van het Catalunya Championship werd de cut +2 en met deze score plaatste Lars van Meijel zich voor het weekend. Ook Wil Besseling (-1) en Darius van Driel (par) zijn er bij in het weekend. De Nederlanders staan nu 38e, 44e en 65e. 

Voor Joost Luiten en Daan Huizing was het toernooi voorbij. Huizing (+4) strandde met 2 slagen te veel en Luiten zelfs (+5) met 3 slagen. Luiten sloot zijn ronde af met een dubbel bogey.

De leiding kwam in handen van de Engelsman Laurie Canter. De 32-jarige ging in 70 en 67 slagen rond en staat met 7-onder bovenaan het klassement. Hij wist in zijn ronde een eagle te maken op hole 6 een par 4. Zijn landgenoot James Morrison staat samen met de Zuid-Afrikaan Oliver Bekker op 6-onder en gedeeld tweede.