Het kon bijna niet meer mis gaan voor Xander Schauffele en Patrick Cantlay. De twee hadden al diverse records gebroken door extreem laag te scoren maar op de laatste dag werd het toch nog spannend!

Schauffele en Cantlay zagen hun voorsprong van vijf slagen teruggebracht worden tot een enkele slag toen ze de turn van de TPC Louisiana bereikten. Een laatste ronde van 72 slagen bezorgde de Ryder Cup-teamgenoten een winnend totaal van 29-onder par, met Billy Horschel en Sam Burns twee slagen achter hun na hun ronde van 68 slagen.

Schauffele en Cantlay leken de controle over het toernooi te hebben toen ze reageerden op vroege birdies van Horschel en Burns met een eagle op de zevende om hun voorsprong te herstellen.

Een combinatie van bogeys op de negende en 10e van de leiders en birdies op de 10e en 11e van hun naaste rivalen betekende dat het gat tot één slag werd teruggebracht, maar Schauffele en Cantlay hielden het schip stabiel met een birdie op de 11e.

De voorsprong werd vervolgens vergroot naar drie toen Burns en Horschel een bogey maakten op de 17e en Schauffele en Cantlay konden zich geen zorgen maken over hun eigen slot bogey en pakte zo opnieuw de overwinning!

“Het is geweldig”, vertelde Schauffele. “Ik zei eerder nog deze week dat als ik enig succes wil hebben in dit toernooi en als ik dat met iemand zou kunnen delen dat het Pat zou zijn, dus ik ben blij dat we het voor elkaar hebben gekregen.”

Cantlay, die vorige week een play-off verloor van Jordan Spieth in de RBC Heritage, voegde er aan ik ben erg blij hoe het gedaan is.”

De Engelse Aaron Rai en de Amerikaan David Lipsky eindigden op een gedeelde vierde plaats met 23-onder na een afsluitende 72.

Schauffele en Cantlay leiden Zürich na breken 54-holes toernooi record