De scores waren over het algemeen niet erg laag op wat uitschieters na. Wil Besseling begon in het ISPS Handa Championship in Spanje met een ronde van 2-onder en Darius van Driel wist met 1-onder zijn ronde te eindigen. Op de Lakes Course in Infinitum in Tarragon kwam Joost Luiten tot een ronde par en eindigde Daan Huizing zijn 18 holes op +6. Lars van Meijel moet op vrijdag zijn ronde nog uitspelen vanwege invallende duisternis en hij staat nu nog op +1. In het begin van het toernooi zorgden enorme regenbuien voor een verlate starttijd.

Wie een uitstekende start kende was de Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman. De 29-jarige staat met 6-onder gelijk met de Fin Tapio Pulkanen de Zuid-Afrikaan Hennie Du Plessis en de Indiër S.S.P. Chawrasia. De laatste twee moeten echter nog wat holes uitspelen op vrijdagochtend dus een van hen zou nog wel eens de leiding kunnen nemen.

Wat viel op in de scores van de Nederlanders? Luiten hield zijn score in evenwicht met drie birdies en drie bogeys. Besseling maakte drie birdies en een bogey. Van Driel ging de eerste negen rond in par en op de tweede negen maakte hij twee birdies en een bogey.

Huizing kwam helaas tot het maken van vijf bogeys en een dubbel bogey en helaas maar 1 birdie.