Voormalig Masters-kampioen Mike Weir en zijn landgenoot Mackenize Hughes stonden bovenaan het klassement voordat een naderend onweer het spel stil legde en de baan om 15.42 uur lokale tijd werd geƫvacueerd

Het Canadese duo maakte allebei een vier-onder in de par 3 wedstrijd dat weer voor het eerst sinds 2019 terug was na de voorgaande twee jaar te zijn geannuleerd vanwege Covid-19-beperkingen.

Weir en Hughes eindigden hun ronde een slag voor Larry Mize, Cameron Davis en Kevin Na.

“Dit is een heel speciale dag voor mij”, zei Hughes. “Dit is mijn derde Masters en mijn eerste Par 3-wedstrijd. Ik vond het geweldig om hier naar toe te komen en dit te doen. Het is best cool om zo’n familiedag te hebben in een van de grootste toernooien van het jaar.”

Gary Player was centimeters verwijderd van een hole-in-one op de vijfde, net voordat de hoorn klonk, terwijl Jason Kokrak (foto rechts naast Kevin Na) het moment van de dag produceerde waarop hij een onwaarschijnlijke hole-in-one maakte op de vierde.

Rory McIlroy, voor het eerst vergezeld door de jonge dochter Poppy, maakte op de eerste hole een chip-in voor birdie en eindigde op een gedeelde tiende plaats, terwijl Matt Fitzpatrick ook onder par was met nog twee holes te gaan.

Veteraan Bernhard Langer en Si Woo Kim kwamen allebei met 25 slagen van de par 3 baan met Thomas Pieters en Joaquin Niemann op dezelfde score maar die moesten nog wat holes uitspelen.

Sinds het evenement in 1960 werd geĆÆntroduceerd, heeft geen enkele speler ooit de Par-3-wedstrijd gewonnen en vervolgens in dezelfde week het groene jasje gewonnen.

The Masters: Tiger Woods maakt zijn comeback op de Augusta National