Tiger Woods is inmiddels gezakt naar de 944 plek in de wereldranglijst nadat hij sinds november 2020 geen officieel evenement op de wereldranglijst heeft gespeeld. De oud nummer 1 van de wereld heeft bevestigd dat hij van plan is om donderdag zijn langverwachte terugkeer in The Masters te maken.

Woods heeft niet meer deelgenomen aan een golfevenement op het hoogste niveau sinds hij in november 2020 op de Augusta National speelde. Woods liep vorig jaar in februari carrière bedreigende verwondingen op bij een ernstig auto ongeluk.

De 15-voudig grote kampioen maakte een indrukwekkende comeback samen met zijn zoon, Charlie, op het PNC-kampioenschap in december, maar was nog steeds vrijblijvend over een terugkeerdatum toen hij zijn toekomst besprak op de Genesis Invitational in februari, en zei dat hij “niet wist “wanneer hij de volgende wedstrijd zou spelen.

Woods speelde vorige week een oefenronde op Augusta en kwam vandaag opnieuw in actie waarbij een tijd lang op de range en de green te vinden was.

“Vanaf nu heb ik het gevoel dat ik ga spelen”, vertelde Woods dinsdag aan de media. “Ik ga morgen nog negen holes spelen en voel dat mijn herstel voorspoedig verloopt.”

Woods beschreef zijn revalidatie als de zwaarste van zijn carrière en gaf toe dat zijn eerste doel was “gewoon ernaar uit te kijken om naar buiten te gaan” na een aantal maanden immobiel te zijn geweest. Woods was aanvankelijk rolstoelgebonden voordat hij langzaam overging op krukken en vervolgens zonder hulp liep.

Updates over de toestand van Woods waren gedurende het grootste deel van 2021 beperkt en hij werd slechts af en toe in het openbaar gezien tijdens zijn herstel, terwijl hij een compressie mouw aan zijn rechterbeen droeg.