Titelverdediger Jordan Spieth en Rory McIlroy (foto) staan allebei zeven slagen achter de leider Russell Knox na hun openingsronde van 72 slagen. Ook Bryson DeChambeau kende geen goede start hij opende met een ronde van één over en de vorige Masters winnaar Hideki Matsuyama kwam met een twee-over 74 van de golfbaan.

Russell Knox nam met één slag de leiding in het toernooi. De nummer 169 van de wereld maakte vier opeenvolgende birdies op de tweede negen om een ​​bogey vrije ronde van 65 te laten noteren. De Schot heeft met één slag voorsprong een klein voordeel op de Deen Rasmus Hojgaard die tweede staat en de Engelse Aaron Rai die met de Amerikanen Matt Kuchar, Denny McCarthy en JJ Spaun met 5-onder gedeeld derde staan.

De winnaar van dit evenement krijgt een last-minute uitnodiging voor The Masters, waarbij Knox een van de spelers is die de overwinning nodig heeft om zich te kwalificeren voor de eerste major van het seizoen 2022.

Kuchar is ook een van de spelers die deze week een overwinning nodig heeft om zich te kwalificeren voor The Masters.

“Ik zou graag winnen en volgende willen week spelen”, zei Knox. “Ik weet dat mijn spel goed is, dus ik zal zo moeten blijven spelen”

McIlroy mixte zes birdies met evenveel bogeys op weg naar een ronde van par 72, waarbij de Noord-Ier bijna uitholde op de 17e nadat hij zijn tee-shot onder een geparkeerde auto zag rollen.

Matsuyama, die volgende week zijn titel in The Masters zal verdedigen, worstelde naar een ronde van twee over 74 ondanks het maken van vijf birdies tijdens de openingsdag.