Een 34e plek voor Wil Besseling na de tweede ronde van het Commercial Bank Qatar in Qatar. Met twee stabiele ronden van 71 slagen plaatste Besseling zich met 2-onder eenvoudig voor het weekend. Net als op de eerste dag stonden er op dag twee ook twee birdies en een bogey op zijn kaart. Daan Huizing trok zich terug uit het toernooi.

De cut kwam in Qatar op par te liggen.

De Spanjaard Pablo Larrazabal nam ook na de tweede ronde de leiding in het toernooi. Op de Doha Golf Club kwam hij tot het maken van 64 en 71 slagen (-9). Zijn score had nog wat lager kunnen zijn omdat hij een dubbel bogey maakte op de 9e hole een par 5. Zijn eerste afslag kwam in niemandsland en hij ging daarom maar in drieen van de afslag. In vieren lag hij daardoor pas op de green en met een drie-putt stond er ineens een 7 op zijn kaart.

De 38-jarige heeft een slag voorsprong op de Amerikaan Chase Hanna, Zuid-Afrikaan Wilco Nienaber en de Pool Adrian Meronk.