Egypte, 5 maart 2022 – Er is een nieuwe leider na de tweede ronde van het 2022 New Giza Open en wel de 25-jarige Portugees Tomas Bessa Guimaraes. Hij nam de leiding in het toernooi dat wordt gehouden op de New Giza Golf Club en dankzij een uitstekende score van 65 slagen (-7) voor een totale score van 13-onder. Vince van Veen is nu de hoogst genoteerde Nederlander in het klassement, hij kwam met 70 en 69 slagen met 5-onder op de gedeelde 21e plaats terecht.

Lars Keunen, Davey Porsius en Floris de Haas hebben een slag meer dan Van Veen en staan met 4-onder gedeeld 24e. Koen Kouwenaar zakte wat weg in het klassement na een tweede ronde van 72 slagen en met 3-onder staat hij gedeeld 38e.

Twee spelers staan ​​op de tweede plaats met een totaal van 12-onder en wel de Spanjaard Joel Moscatel en de Franse amateur Julien Sale.

De 23-jarige Moscatel, die het toernooi leidde na de eerste ronde, had vandaag wat meer ups en downs vanwege de slechte weersomstandigheden, maar hij slaagde erin om zijn tweede ronde af te sluiten met een solide 3-onder. Na de eerste negen holes was hij -1 met 2 birdies en 1 bogey. Toen, op de tweede negen, noteerde hij 2 birdies, 1 dubbelbogey en 1 eagle.

“Vandaag was het wat moeilijker om tegen de wind in te spelen, maar ik heb de bal geraakt zoals ik wilde. Ik maakte ook twee geweldige ups en downs op de 10e en de 11e. Toen, op de 13e, begreep ik de windrichting niet goed en verloor ik met een slechte swing 2 slagen. Ik vond het erg leuk om deze twee dagen met Tomas te spelen, laten we hopen op morgen”.

De 24-jarige Julien Sale staat eveneens nu slechts één slag achter de leider. “Ik heb vandaag de hele dag mijn ijzers heel dicht bij de vlag geslagen. Dat hielp me veel mijn score laag te houden en gaf ik mijzelf veel kansen om een ​​paar birdies te maken. De baan is echt eerlijk, als je de bal op de juiste manier raakt, heb je de mogelijkheid om een ​​mooi rondje golf te spelen”.

Door de cut krijgen slechts 47 golfers, 6 amateurs en 41 pro’s, de kans om zoveel mogelijk punten te behalen voor de ranglijst. 13 zijn Frans, 7 zijn Italianen, 7 zijn Spaans, 5 komen uit Nederland, 4 zijn Engels, 3 komen uit Ierland, 2 zijn Oostenrijkers, 1 is Portugees, 1 komt uit Zuid-Afrika, 1 uit Egypte, 1 uit Zwitserland, 1 uit Chili en 1 uit Estland.

Joel Moscatel leidt in het New Giza Open Koen Kouwenaar beste Nederlander

Foto door: Federico Caprettiti.