Hudson Swafford verzekert zich van een uitnodiging voor The Masters met de overwinning in The American Express. Eerder won de Amerikaan hetzelfde evenement in 2017.

Swafford wist op de laatste dag met een eagle, acht birdies en twee bogeys een veelbewogen laatste ronde van 64 slagen te maken op de Stadium Course op PGA West waarbij hij uiteindelijk eindigde met 23-onder en twee slagen voor landgenoot Tom Hoge.

Brian Harman deelde de derde plaats met Lanto Griffin en Lee Hodges, terwijl de bogey van Francesco Molinari op de laatste hole betekende dat de Italiaan genoegen moest nemen met een afsluitende ronde van 68 slagen en een gedeelde zesde plaats.

Power begon de dag met slechts twee achterstand, maar maakte een dubbele bogey op de openingshole en kaartte een afsluitende 74 om in een achtvoudig gelijkspel te eindigen voor de 14e plaats, waardoor hij in een groep bleef met de nummer 1 van de wereld, Jon Rahm.

Swafford begon de dag met drie slagen van de leiding en kwam verder achter met een bogey op de eerste hole maar kwam terug met birdies op de tweede, vijfde, zesde en achtste hole om in de strijd te blijven.

De 34-jarige begon vervolgens de tweede negen met een hattrick van birdies en een bogey op de 13e maar direct een birdie op de volgende om een voorsprong van twee slagen te krijgen. Op de 15e verloor hij een slag.

Toen ontstond er een situatie waarbij Harman die een birdie maakte op de 18e en voormalig Open kampioen Molinari die hetzelfde deed op de 16e er plotseling een gelijke stand van drie spelers was aan de leiding. Swafford wist vervolgens de par-vijf 16e te bereiken in twee slagen en maakte zijn eagle. De birdie op 17 en de par op 18 gaf hem uiteindelijk een voorsprong van twee slagen en de overwinning!

Het werd voor hem zijn derde PGA Tour-overwinning en zijn eerste weer sinds het Corales Puntacana Club and Resort Championship in 2020.

“Dit was absoluut een speciale”, zei Swafford. “Een derde overwinning, ongeveer een maand geleden stierf mijn vader en hij was deze week jarig, dus ik weet dat hij mij volgde en toekeek en om het voor elkaar te krijgen, het was geweldig.”

De overwinning tilt Swafford van buiten de top 150 naar de 61e plaats in het laatste klassement en levert hem ook een uitnodiging op voor The Masters.

Lee Hodges en Paul Barjon pakken de leiding in The American Express