Na de derde ronde van het Sony Open in Hawaï heeft Russel Henley nog steeds de leiding in het toernooi. De amerikaan voelt echter wel de hete adem van de Japanner Hideki Matsuyama want die staat nog maar op twee slagen afstand van hem!

Matsuyama (foto boven) wist met een ronde van de dag, 63 slagen, om binnen twee slagen van de leiding te komen. De Masters kampioen wist met zeven birdies in zijn derde ronde op Waialae Country Club naar 16 onder te gaan en het gat op Henley te daarmee een stuk te dichten. Henley  maakte trouwens een drie-onder 67 om bovenaan het klassement te blijven.

“Waarschijnlijk was putten vandaag mijn sterkste punt”, zei Matsuyama. “Zelfs de voor mij gevoel slechte putts vonden de hole, ik had gewoon geluk vandaag.”

Henley begon de derde ronde met een voorsprong van drie slagen maar hoopt nog steeds op zondag zijn eerste PGA Tour overwinning te gaan pakken sinds 2017. “Ik dacht dat het net zo gemakkelijk zou zijn als de eerste twee dagen en ik was zeker niet van plan om bogeys te maken, maar het ging vandaag toch anders dan ik had verwacht.”

De Ierse Seamus Power staat op vier slagen afstand op de gedeelde derde plaats samen met Matt Kuchar, Haotong LI uit China en de Canadese Adam Svensson, terwijl Lucas Glover en Kevin Kisner op vijf slagen achterstand staan op 13-onder.

De Schotse Russell Knox staat negende, met titelverdediger en leider in de eerste ronde Kevin Na op een 11e plaats op 11-onder na een derde ronde van 67.

Russell Henley pakt de leiding in Sony Open